Diensten

De wensbus is voor iedereen beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 's morgens 9.00 uur tot 's avonds 18.00 uur.

Op zaterdag, zondag en feestdagen rijden we in principe niet. Wilt u op die dagen toch rijden dan kunt u contact opnemen met de coordinator van deze ritten de heer B. van de Venne onder nummer 0475 - 510 978.
Hij beslist als er een chauffeur beschiklbaar is of de rit aangenomen kan worden. 
Het tarief dat dan geldt is € 1,00 per gereden km vanaf de parkeerplaats van de bus. Het aantal personen in de bus doet dan niet ter zake. Voor een passagier of voor acht passagiers geldt dan het tarief van € 1,00 per km. Wil u b v. alleen naar Roermond dan kost dat € 8,00 heen en € 8,00 terug. Rijdt u met acht personen dan zijn de kosten ook € 8,00 heen en € 8,00 terug. Moet de bus tussentijds terug naar de parkeerplaats dan verdubbelt met tarief.

We rijden met een Mercedes Sprinter automaat waarin zich acht zitplaatsen bevinden. 

Verzorgingsgebied.

De wensbus Leudal rijdt tussen de kernen Baexem - Buggenum - Haelen - Heythuysen - Heibloem - Horn - Hornerheide - Neer - Nunhem - Roggel en de buitengebieden van deze kernen.

Per 1 september 2017 rijdt er ook een wensbus in Heibloem. Om concurrectie te voorkomen zijn er een aantal afspraken gemaakt.

Mensen uit Heibloem en het buitengebied van Heibloem worden vervoerd met de wensbus Heibloem en kunnen geen gebruik meer maken van de wensbus Leudal.
Omgekeerd kunnen mensen die niet in Heibloem of het buitengebied van Heibloem wonen geen gebruik maken van de wensbus Heibloem zij worden vervoerd met de wensbus Leudal.

Mocht bv. een passagier wel met de wensbus Heibloem naar de gewenste plaats van bestemmning gebracht worden maar niet in de gelegenheid zijn deze passagier terug te brengen dan kan de wenbus Leudal, als de wensbus Leudal daarvoor  plaats heeft in haar schema, deze passagier terugbrengen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook.
Een en ander zal plaatsvinden in onderling overleg.

 

De Stichting Wensbus Leudal wordt gesponsord door het Nationaal Ouderenfonds, de Provincie Limburg en gemeente Leudal.